Hotel & Restauracja Antonińska | Apartamenty Antonińska, Leszno
Paweł Pyra na degustacji
  1. Strona główna
  2. Blog
  3. Paweł Pyra na degustacji

Blog

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Paweł Pyra na degustacji

13 lipca 2021

W ostatniej chwili dotarły do nas świetne wiadomości. Podczas najbliższej degustacji naszych kucharzy wspierał będzie Paweł Pyra.

Paweł Pyra będzie gościł u nas nie pierwszy raz – już dwukrotnie mieliśmy przyjemność szkolić się pod jego okiem. Był także gościem specjalnym podczas zeszłorocznej wakacyjnej kolacji degustacyjnej. Cieszymy się, że i tym razem będziemy mieli przyjemność współpracować. Poznajcie Pawła nieco bliżej.

Paweł Pyra to kucharz z zamiłowania i zawodu. Wiceprezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Członek Polskiej Izby Hotelarzy, jak sam mówi: „sukces to robienie rzeczy innowacyjnych, nawet jeśli w danym momencie nie są intratne ani modne”.
 
Doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, pracując pod okiem wybitnych Szefów Kuchni w restauracjach 4 i 5-gwiazdkowych, a także za granicą. Dzięki temu dziś pochwalić się może licznymi statuetkami i nagrodami z zakresu kuchni polskiej czy śródziemnomorskiej. 

Gotował dla wybitnych postaci ze świata kultury i biznesu oraz na wyborach Miss Polski. Head Chef w polskiej Ambasadzie w Pradze. Doradca kulinarny firmy dietetycznej Kredens Smaku, współpracował z najlepszymi zawodnikami MMA, gotując im  energetyczne dania niezbędne dla profesjonalnej diety. Brał udział w przygotowaniach i realizacji warsztatów dla korpusu dyplomatycznego przebywającego w Polsce. 

Szef kuchni restauracji z czapkami Gault&Millau. Pasjonat wyszukanych smaków i kreatywnych przepisów. 

W pracy ceni sobie mądrość wykorzystania danego produktu w stu procentach (zero waste) i zachowania przy tym wysokich norm proekologicznych. W ostatnim czasie pasjonat kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Dotychczas mało różnorodną paletę dań w tym stylu zamienia na wielobarwną ucztę dla każdego podniebienia. 

Aktualnie Paweł jako trener kulinarny prowadzi liczne szkolenia dla kucharzy na terenie całej Polski m.in. w firmie PHRS.

Ekspert kulinarny marki Sekrety Szefa Kuchni. Paweł kreuje także program liofilizatów i procesu liofilizacji w kuchni.

Jego autorskie potrawy zabierają  wysublimowaną klientelę w podróż dookoła świata, która dzięki charakterystycznym wyostrzonym smakom, charakterystycznym dla danej krainy zwiastuje ich rozpoznawalność i dzięki wprowadzanym przez niego nowym technikom gastronomicznym podbija i tak już wysoką jakość i wartość.

Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez K2 Agro Spółka z o.o., Kłoda 137, 64-130, Rydzyna Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane