Hotel & Restauracja Antonińska | Apartamenty Antonińska, Leszno
Paweł Pyra na degustacji
  1. Home
  2. News
  3. Paweł Pyra na degustacji

News

Check-in
Check-out

Paweł Pyra na degustacji

13 of July 2021

W ostatniej chwili dotarły do nas świetne wiadomości. Podczas najbliższej degustacji naszych kucharzy wspierał będzie Paweł Pyra.

Paweł Pyra będzie gościł u nas nie pierwszy raz – już dwukrotnie mieliśmy przyjemność szkolić się pod jego okiem. Był także gościem specjalnym podczas zeszłorocznej wakacyjnej kolacji degustacyjnej. Cieszymy się, że i tym razem będziemy mieli przyjemność współpracować. Poznajcie Pawła nieco bliżej.

Paweł Pyra to kucharz z zamiłowania i zawodu. Wiceprezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Członek Polskiej Izby Hotelarzy, jak sam mówi: „sukces to robienie rzeczy innowacyjnych, nawet jeśli w danym momencie nie są intratne ani modne”.
 
Doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, pracując pod okiem wybitnych Szefów Kuchni w restauracjach 4 i 5-gwiazdkowych, a także za granicą. Dzięki temu dziś pochwalić się może licznymi statuetkami i nagrodami z zakresu kuchni polskiej czy śródziemnomorskiej. 

Gotował dla wybitnych postaci ze świata kultury i biznesu oraz na wyborach Miss Polski. Head Chef w polskiej Ambasadzie w Pradze. Doradca kulinarny firmy dietetycznej Kredens Smaku, współpracował z najlepszymi zawodnikami MMA, gotując im  energetyczne dania niezbędne dla profesjonalnej diety. Brał udział w przygotowaniach i realizacji warsztatów dla korpusu dyplomatycznego przebywającego w Polsce. 

Szef kuchni restauracji z czapkami Gault&Millau. Pasjonat wyszukanych smaków i kreatywnych przepisów. 

W pracy ceni sobie mądrość wykorzystania danego produktu w stu procentach (zero waste) i zachowania przy tym wysokich norm proekologicznych. W ostatnim czasie pasjonat kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Dotychczas mało różnorodną paletę dań w tym stylu zamienia na wielobarwną ucztę dla każdego podniebienia. 

Aktualnie Paweł jako trener kulinarny prowadzi liczne szkolenia dla kucharzy na terenie całej Polski m.in. w firmie PHRS.

Ekspert kulinarny marki Sekrety Szefa Kuchni. Paweł kreuje także program liofilizatów i procesu liofilizacji w kuchni.

Jego autorskie potrawy zabierają  wysublimowaną klientelę w podróż dookoła świata, która dzięki charakterystycznym wyostrzonym smakom, charakterystycznym dla danej krainy zwiastuje ich rozpoznawalność i dzięki wprowadzanym przez niego nowym technikom gastronomicznym podbija i tak już wysoką jakość i wartość.

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by K2 Agro Spółka z o.o., Kłoda 137, 64-130, Rydzyna . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved