Hotel & Restauracja Antonińska, Leszno
Paweł Pyra na degustacji
  1. Home
  2. News
  3. Paweł Pyra na degustacji

News

Check-in
Check-out

Paweł Pyra na degustacji

13 of July 2021

W ostatniej chwili dotarły do nas świetne wiadomości. Podczas najbliższej degustacji naszych kucharzy wspierał będzie Paweł Pyra.

Paweł Pyra będzie gościł u nas nie pierwszy raz – już dwukrotnie mieliśmy przyjemność szkolić się pod jego okiem. Był także gościem specjalnym podczas zeszłorocznej wakacyjnej kolacji degustacyjnej. Cieszymy się, że i tym razem będziemy mieli przyjemność współpracować. Poznajcie Pawła nieco bliżej.

Paweł Pyra to kucharz z zamiłowania i zawodu. Wiceprezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Członek Polskiej Izby Hotelarzy, jak sam mówi: „sukces to robienie rzeczy innowacyjnych, nawet jeśli w danym momencie nie są intratne ani modne”.
 
Doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, pracując pod okiem wybitnych Szefów Kuchni w restauracjach 4 i 5-gwiazdkowych, a także za granicą. Dzięki temu dziś pochwalić się może licznymi statuetkami i nagrodami z zakresu kuchni polskiej czy śródziemnomorskiej. 

Gotował dla wybitnych postaci ze świata kultury i biznesu oraz na wyborach Miss Polski. Head Chef w polskiej Ambasadzie w Pradze. Doradca kulinarny firmy dietetycznej Kredens Smaku, współpracował z najlepszymi zawodnikami MMA, gotując im  energetyczne dania niezbędne dla profesjonalnej diety. Brał udział w przygotowaniach i realizacji warsztatów dla korpusu dyplomatycznego przebywającego w Polsce. 

Szef kuchni restauracji z czapkami Gault&Millau. Pasjonat wyszukanych smaków i kreatywnych przepisów. 

W pracy ceni sobie mądrość wykorzystania danego produktu w stu procentach (zero waste) i zachowania przy tym wysokich norm proekologicznych. W ostatnim czasie pasjonat kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Dotychczas mało różnorodną paletę dań w tym stylu zamienia na wielobarwną ucztę dla każdego podniebienia. 

Aktualnie Paweł jako trener kulinarny prowadzi liczne szkolenia dla kucharzy na terenie całej Polski m.in. w firmie PHRS.

Ekspert kulinarny marki Sekrety Szefa Kuchni. Paweł kreuje także program liofilizatów i procesu liofilizacji w kuchni.

Jego autorskie potrawy zabierają  wysublimowaną klientelę w podróż dookoła świata, która dzięki charakterystycznym wyostrzonym smakom, charakterystycznym dla danej krainy zwiastuje ich rozpoznawalność i dzięki wprowadzanym przez niego nowym technikom gastronomicznym podbija i tak już wysoką jakość i wartość.

See on the map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close