Hotel & Restauracja Antonińska | Apartamenty Antonińska, Leszno
Szkolenie z Jarkiem Walczykiem
  1. Home
  2. News
  3. Szkolenie z Jarkiem Walczykiem

News

Check-in
Check-out

Szkolenie z Jarkiem Walczykiem

19 of May 2021

W minionym tygodniu mieliśmy ogromną przyjemność poznać i gościć w naszej restauracji jednego z najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju - Jarka Walczyka, pod którego okiem przez dwa dni pracowali nasi kucharze.

Tematem przewodnim naszego szkolenia były ryby i owoce morza, a także aspekty organizacji pracy w kuchni oraz aktualne trendy w gastronomii.

Podczas szkolenia mieliśmy okazję po raz kolejny przekonać się, że ryby i owoce morza to produkty, dzięki którym wyczarować można wiele nietuzinkowych potraw. Tym bardziej według przepisu Jarka Walczyka.

Wszystkie porady i wskazówki z pewnością wykorzystamy przy tworzeniu kolejnych propozycji dań do naszej kolejnej karty.

Czy na morzu, czy na lądzie, Jarek Walczyk z ogromną pasją podchodzi do swojej profesji, gdyż jak sam o sobie mówi, jego serce skradła właśnie kuchnia.

Jarek Walczyk należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Gotuje według własnych przepisów, tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, czy też planuje zaplecza kuchenne. 

Swoją karierę w branży gastronomicznej rozpoczął na morzu, pracując na statkach pasażerskich pod międzynarodowymi banderami. Po zejściu na ląd, pracował w prestiżowych hotelach jako dyrektor gastronomii i dyrektor hotelu. Dziś swoim nazwiskiem firmuje karty menu w wielu lokalach. 

Swoją wiedzą dzieli się także w autorskich felietonach na łamach prasy branżowej i jako niekwestionowany autorytet, zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych.

Jarek Walczyk to laureat wielu nagród branżowych, m.in.: Kreowanie dawnych przepisów w nowej odsłonie 2013, Hermesa 2015, Szef Roku 2015 czy Najlepsza restauracja roku. 

Pracował w restauracji Strefa, gdzie otrzymał rekomendację: dwa symbole sztućców Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016. Osobowość kulinarna 2016, Michelin Guide – Main Cities of Europe 2017 –rekomendacja, dwa symbole sztućców. 

Zobaczcie jak prezentują się na zdjęciach dania, które pod okiem Jarka Walczyka przygotowali nasi kucharze. 

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by K2 Agro Spółka z o.o., Kłoda 137, 64-130, Rydzyna . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved