Hotel & Restauracja Antonińska, Leszno
Szkolenie cukiernicze z Krzysztofem Kopcińskim
  1. Home
  2. News
  3. Szkolenie cukiernicze z Krzysztofem Kopcińskim

News

Check-in
Check-out

Szkolenie cukiernicze z Krzysztofem Kopcińskim

15 of March 2021

W minionym tygodniu zakończyliśmy 2-dniowe szkolenie cukiernicze z wyjątkowym, posiadającym ogromną wiedzę i umiejętności cukiernikiem Krzysztofem Kopcińskim.

W Antonińskiej cały czas podnosimy umiejętności, aby każda kolejna nasza karta zawierała nowe, ekscytujące kulinarne propozycje.

W minionym tygodniu, dzięki pomocy niezawodnego zespołu PHRS- Polecimy Hotelarzom Rewelacyjnych Specjalistów, mogliśmy zorganizować w naszej restauracji szkolenie z wyjątkowym, posiadającym ogromną wiedzę i umiejętności cukiernikiem Krzysztofem Kopcińskim.

Krzysztof Kopciński to człowiek, który całe swoje zawodowe życie związał z cukiernictwem.  Szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 współpracuje z Robertem Sową, obecnie w jego autorskiej restauracji N31.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.

W ciągu dwóch dni Krzysztof Kopciński podzielił się z nami wieloma niesamowitymi wskazówkami i pomysłami cukierniczymi. Nauczyliśmy się między innymi wielu nowych sposobów przygotowywania musów czekoladowych i owocowych, czy bezy: parzonej, z albuminy oraz pieczonej w wysokiej temperaturze.

Zdobyte podczas tego szkolenia doświadczenia z pewnością zaowocują w przyszłości i niewątpliwie będą inspiracją do nowej wiosennej karty, którą zaprezentujemy już po Świętach Wielkanocnych.

A jeśli tęsknisz za obiadem poza domem lub spotkaniami ze znajomymi przy kieliszku dobrego wina i smacznej kuchni, to mamy dla Ciebie bardzo dobrą informację. Zapraszamy do Antonińskiej, gdzie jako gość hotelowy możesz skorzystać z naszej oferty „Restauracja w pokoju”. 

Specjalnie dla Ciebie zaaranżujemy jeden z naszych apartamentów tak, abyś poczuł się jak w restauracji. Oczywiście działamy z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa sanitarnego oraz zgodnie z aktualnie obowiązujacymi obostrzeniami!
Szczegóły oferty tutaj.

Zobaczcie efekty naszego szkolenia z Krzysztofem Kopcińskim na zdjęciach poniżej. Czy wy też nie możecie doczekać się naszej nowej, wiosennej karty? 

See on the map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close