Hotel & Restauracja Antonińska | Apartamenty Antonińska, Leszno
Szkolenie z Pawłem Pyrą
  1. Home
  2. News
  3. Szkolenie z Pawłem Pyrą

News

Check-in
Check-out

Szkolenie z Pawłem Pyrą

27 of March 2020

W dzisiejszych czasach zawód kucharza zmienia się bardzo dynamicznie. Jak w każdej branży, ciągle zmienia się technologia, pojawiają się nowe trendy, czy sprzęt.

W świecie gastronomii zmiany te dotyczą przede wszystkim technik gotowania, sposobów komponowania dań, czy też ich serwowania.

Każda dobra restauracja, której priorytetem jest oferowanie gościom niezapomnianych smaków, powinna na bieżąco śledzić najnowsze trendy kulinarne.

W Antonińskej doskonale zdajemy sobie sprawę, że tylko poprzez nieustanne poszerzanie wiedzy i regularne szkolenia, będziemy w stanie zagwarantować naszym gościom wyjątkowe doznania kulinarne. 
 
Właśnie dlatego zaprosiliśmy do naszej restauracji wyjątkowego gościa, który podczas szkolenia podzielił się z nami ogromną porcją wiedzy na liczne kulinarne tematy.

Pan Paweł Pyra, bo o nim tu mowa, to członek Klubu Szefów Kuchni, który jako szef kuchni pracował w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach.

Przygodę z gastronomią rozpoczął w 2002 roku, rozpoczynając naukę w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w Bielsku Białej, gdzie zaraz po ukończeniu szkoły został kucharzem. Następnym etapem w podróży kulinarnej był Szczyrk, Warszawa, Kołobrzeg, czy Kudowa Zdrój.

Zdobyta wiedza pozwoliła mu podjąć wyzwanie na stanowisku Szefa Kuchni w Columna Medica**** Centrum rehabilitacji & Spa, Partnera Medycznego Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

W międzyczasie pan Paweł Pyra brał udział w wielu konkursach kulinarnych.  

Nasze szkolenie dotyczyło przygotowania oraz wypieku różnych rodzajów chleba (na drożdżach, maślance i zakwasie) oraz różnych technik obróbki mięs (drobiu, wieprzowiny, wołowiny) Zajęliśmy się także tematem często niedocenianym w wielu restauracjach, a więc podrobami. Nie zabrakło także kilku ciekawych informacji na temat przygotowania ryb. 

Pan Paweł zademonstrował nam także kilka różnych sposobów przyrządzania mięs - długie pieczenie, gotowanie w niskich temperaturach (sous vide), konfitowane, przerobiliśmy także techniki smażenia oraz duszenia.

Mamy nadzieję, że już w niedługiej przyszłości będziemy mieli okazję ugościć państwa w naszej restauracji. Nie możemy się doczekać, aby wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce i ponownie zaskoczyć państwa naszą tradycyjną, lokalną kuchnią w zupełnie nowej odsłonie.

Zapraszamy także do obejrzenia galerii zdjęć ze szkolenia z Pawłem Pyrą w naszej restauracji.

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by K2 Agro Spółka z o.o., Kłoda 137, 64-130, Rydzyna . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved