Hotel & Restauracja Antonińska | Apartamenty Antonińska, Leszno
Kolacja degustacyjna z winem
  1. Home
  2. Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Check-in
Check-out

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

25 of February 2022

Już 11 marca z okazji Dnia Kobiet zapraszamy na wyjątkowy kulinarny wieczór, podczas którego zaskoczymy Was nie tylko siedmioma wspaniałymi daniami, ale również specjalnie dobranymi do nich winami. W kieliszkach pojawią się różowe bąbelki, Primitivo, viogner i jeszcze kilka niespodzianek.

Degustacja odbędzie się przy współpracy z: Centrum Wina, Horeca Las Kalisz oraz Fine Dine. Wstęp: 200 zł/osoba. Rezerwacje przyjmujemy pod numerem tel.: 515-036-096. Liczba miejsc ograniczona!!

Nasi szefowie kuchni: Marcin Banach i Kuba Żymelski przygotują tę ucztę przy wsparciu gości specjalnych z zaprzyjaźnionej restauracji Loft, którymi będą: szef kuchni Bartosz Zajdel oraz Waldemar Kaniewski. Podczas tego wyjątkowego wieczoru podamy między innymi:

- Amuse bouche - Tapioka | Emilgrana | Chorizo
- Krewetki
- Sielawę
- Intermezzo - Yuzu
- Perliczki
- Jelena
- Deser niespodziankę

Poznajcie bliżej naszych kucharzy, którzy przygotują dla Was tę kolację:

Marcin Banach – Executive Chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Szef kuchni Hotel & Restauracja Antonińska. Posiada ponad 25-letnie doświadczenie w gastronomii.
Z wyróżnieniem ukończył szkołę zawodową w Lesznie. Finalista Ogólnopolskiego Konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Technikum żywienia ukończył z wyróżnieniem.
Swoje pierwsze kroki w zawodzie, jako uczeń stawiał w restauracji Wieniawa w Lesznie, gdzie rozwijał swoje umiejętności.  Po 2 latach pracy objął stanowisko zastępcy Szefa Kuchni.
Kolejnym etapem zdobywania doświadczenia zawodowego była praca w Restauracji w ratuszu w Lesznie, gdzie po paru latach przejął stanowisko Szefa Kuchni. Tam właśnie w 2008 roku prowadził dni kuchni francuskiej z szefem z zaprzyjaźnionego miasta Montlucon, a w 2012 odbył rewizytę we Francji, gdzie rozwijał swój warsztat, zdobywał nowe doświadczenia oraz  doskonalił wysokie standardy pracy. W 2015 roku trafił do Hotelu & Restauracji Antonińska, gdzie pełen zapału i pomysłów stworzył kuchnię oraz zespół od podstaw. Do dziś pełni u nas funkcję Executive Chefa. Jest także jurorem w konkursach szkolnych.

Jakub Żymelski – Sous-chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Od dziecka zakochany w gotowaniu. Ukończył szkołę średnią w Lesznie z dyplomem technika organizacji usług gastronomicznych z wyróżnieniem. Pierwsze kroki w branży zdobywał w lokalnych restauracjach. Chęć zdobywania doświadczenia pokierowała go do stolicy, gdzie miał okazję doskonalić swoje umiejętności pod okiem wybitnych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Sebastian Olma, czy Paweł Kibart. Podróżując po Polsce czynnie uczestniczył między innymi w Kinie Kulinarnym na Festiwalu Transatlantyk w Łodzi oraz w organizacji restauracji dla artystów na Festiwalu Open’er w Gdyni. Po powrocie w rodzinne strony podjął pracę restauracji Krawatka w Gostyniu wielokrotnie odznaczanej w żółtym przewodniku Gault&Millau. Od 2019 roku objął stanowisko Sous–chefa w restauracji Antonińska w Lesznie. Samouk, ambitny i uparty. Gotuje według własnych przepisów. Miłośnik fine dining’u. Stawia nacisk przede wszystkim na jakość i innowacyjność. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec.

Bartosz Zajdel – Szef Kuchni Restauracja Loft w Gostyniu

Po ukończeniu technikum w zakresie organizacji usług gastronomicznych, swoją kulinarną przygodę rozpoczął w leszczyńskiej firmie cateringowej. Następne trzy lata rozwijał swój kunszt w Restauracji Zmyślona w kompleksie Trzy Jeziora w Wieleniu. Od trzech lat, czyli od momentu otwarcia, jest szefem kuchni w Restauracji Loft w Gostyniu, która dzięki niemu zyskuje coraz większe uznanie w środowisku gastronomicznym. Lubuje się w nowoczesnym cukiernictwie, a szczególnie w monoporcjach. Od roku współpracuje z Waldkiem Kaniewskim, z którym organizuje degustacje kulinarne na najwyższym poziomie, a po 6 miesiącach wspólnej pracy udało mu się zdobyć 3  miejsce na  III Mistrzostwach Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego. Młody, ambitny, z pięcioletnim doświadczeniem jako szef kuchni. 

Waldemar Kaniewski – doradca kulinarny

Były szef Restauracji Grodzka 12 w Lesznie. Jego kuchnia to dania polskie i regionalne, kuchnia oparta na smakach dzieciństwa, odnalezionych w starych książkach kulinarnych, zapisach w domowych zeszytach z przepisami, rozmowach z gośćmi restauracji. Od 2021 – doradca kulinarny, kreator smaku, mający pod opieką restauracje: Loft w Gostyniu, Willa Berlińska w Nielęgowie, Pałac w Orli, Hotel Kamiński w Kępnie. 

Zdobyte wyróżnienia: 
„II Gęsina na imieninach 2018”: Król Gęsiny, 1 miejsce przystawka, 2 miejsce danie główne,
I konkurs „W mięsie siła – Wieprzowina” (2019): 1 miejsce przystawka 
II konkurs „Pogromcy Szparagów 2019”: 2 miejsce danie główne 
Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji 2019”: 2 miejsce – przygotowanie zespołu kucharzy 
Konkurs „Chłodniki2019” na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku 2019: wyróżnienie, 
Wine&Food Noble Night 2019: 2 miejsce w drużynie Pałacu Mierzęcin za danie główne 
III Konkurs „Gęsina na imieninach 2019”: 1 miejsce za przystawkę 
II Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego: 3 miejsce (Loft Gostyń)
Trener zespołu Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka 12 w Lesznie, który zajął 2 miejsce w 2021 roku w Konkursie Smaki Galicji, będącym eliminacją do Kulinarnego Pucharu Polski Zdobywca jednej czapki i 12,5 pkt w przewodniku Gault & Millau edycja 2020 oraz zdobywca nominacji do Tytułu Szefa Kuchni Tradycyjnej 2020 na Gali Krajowej w Warszawie.

 

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by K2 Agro Spółka z o.o., Kłoda 137, 64-130, Rydzyna . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved