Hotele Antonińska | Leszno i Boszkowo Letnisko, Leszno
Kolacja degustacyjna z winem
  1. Home
  2. Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Check-in
Check-out

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

25 of February 2022

Już 11 marca z okazji Dnia Kobiet zapraszamy na wyjątkowy kulinarny wieczór, podczas którego zaskoczymy Was nie tylko siedmioma wspaniałymi daniami, ale również specjalnie dobranymi do nich winami. W kieliszkach pojawią się różowe bąbelki, Primitivo, viogner i jeszcze kilka niespodzianek.

Degustacja odbędzie się przy współpracy z: Centrum Wina, Horeca Las Kalisz oraz Fine Dine. Wstęp: 200 zł/osoba. Rezerwacje przyjmujemy pod numerem tel.: 515-036-096. Liczba miejsc ograniczona!!

Nasi szefowie kuchni: Marcin Banach i Kuba Żymelski przygotują tę ucztę przy wsparciu gości specjalnych z zaprzyjaźnionej restauracji Loft, którymi będą: szef kuchni Bartosz Zajdel oraz Waldemar Kaniewski. Podczas tego wyjątkowego wieczoru podamy między innymi:

- Amuse bouche - Tapioka | Emilgrana | Chorizo
- Krewetki
- Sielawę
- Intermezzo - Yuzu
- Perliczki
- Jelena
- Deser niespodziankę

Poznajcie bliżej naszych kucharzy, którzy przygotują dla Was tę kolację:

Marcin Banach – Executive Chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Szef kuchni Hotel & Restauracja Antonińska. Posiada ponad 25-letnie doświadczenie w gastronomii.
Z wyróżnieniem ukończył szkołę zawodową w Lesznie. Finalista Ogólnopolskiego Konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Technikum żywienia ukończył z wyróżnieniem.
Swoje pierwsze kroki w zawodzie, jako uczeń stawiał w restauracji Wieniawa w Lesznie, gdzie rozwijał swoje umiejętności.  Po 2 latach pracy objął stanowisko zastępcy Szefa Kuchni.
Kolejnym etapem zdobywania doświadczenia zawodowego była praca w Restauracji w ratuszu w Lesznie, gdzie po paru latach przejął stanowisko Szefa Kuchni. Tam właśnie w 2008 roku prowadził dni kuchni francuskiej z szefem z zaprzyjaźnionego miasta Montlucon, a w 2012 odbył rewizytę we Francji, gdzie rozwijał swój warsztat, zdobywał nowe doświadczenia oraz  doskonalił wysokie standardy pracy. W 2015 roku trafił do Hotelu & Restauracji Antonińska, gdzie pełen zapału i pomysłów stworzył kuchnię oraz zespół od podstaw. Do dziś pełni u nas funkcję Executive Chefa. Jest także jurorem w konkursach szkolnych.

Jakub Żymelski – Sous-chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Od dziecka zakochany w gotowaniu. Ukończył szkołę średnią w Lesznie z dyplomem technika organizacji usług gastronomicznych z wyróżnieniem. Pierwsze kroki w branży zdobywał w lokalnych restauracjach. Chęć zdobywania doświadczenia pokierowała go do stolicy, gdzie miał okazję doskonalić swoje umiejętności pod okiem wybitnych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Sebastian Olma, czy Paweł Kibart. Podróżując po Polsce czynnie uczestniczył między innymi w Kinie Kulinarnym na Festiwalu Transatlantyk w Łodzi oraz w organizacji restauracji dla artystów na Festiwalu Open’er w Gdyni. Po powrocie w rodzinne strony podjął pracę restauracji Krawatka w Gostyniu wielokrotnie odznaczanej w żółtym przewodniku Gault&Millau. Od 2019 roku objął stanowisko Sous–chefa w restauracji Antonińska w Lesznie. Samouk, ambitny i uparty. Gotuje według własnych przepisów. Miłośnik fine dining’u. Stawia nacisk przede wszystkim na jakość i innowacyjność. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec.

Bartosz Zajdel – Szef Kuchni Restauracja Loft w Gostyniu

Po ukończeniu technikum w zakresie organizacji usług gastronomicznych, swoją kulinarną przygodę rozpoczął w leszczyńskiej firmie cateringowej. Następne trzy lata rozwijał swój kunszt w Restauracji Zmyślona w kompleksie Trzy Jeziora w Wieleniu. Od trzech lat, czyli od momentu otwarcia, jest szefem kuchni w Restauracji Loft w Gostyniu, która dzięki niemu zyskuje coraz większe uznanie w środowisku gastronomicznym. Lubuje się w nowoczesnym cukiernictwie, a szczególnie w monoporcjach. Od roku współpracuje z Waldkiem Kaniewskim, z którym organizuje degustacje kulinarne na najwyższym poziomie, a po 6 miesiącach wspólnej pracy udało mu się zdobyć 3  miejsce na  III Mistrzostwach Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego. Młody, ambitny, z pięcioletnim doświadczeniem jako szef kuchni. 

Waldemar Kaniewski – doradca kulinarny

Były szef Restauracji Grodzka 12 w Lesznie. Jego kuchnia to dania polskie i regionalne, kuchnia oparta na smakach dzieciństwa, odnalezionych w starych książkach kulinarnych, zapisach w domowych zeszytach z przepisami, rozmowach z gośćmi restauracji. Od 2021 – doradca kulinarny, kreator smaku, mający pod opieką restauracje: Loft w Gostyniu, Willa Berlińska w Nielęgowie, Pałac w Orli, Hotel Kamiński w Kępnie. 

Zdobyte wyróżnienia: 
„II Gęsina na imieninach 2018”: Król Gęsiny, 1 miejsce przystawka, 2 miejsce danie główne,
I konkurs „W mięsie siła – Wieprzowina” (2019): 1 miejsce przystawka 
II konkurs „Pogromcy Szparagów 2019”: 2 miejsce danie główne 
Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji 2019”: 2 miejsce – przygotowanie zespołu kucharzy 
Konkurs „Chłodniki2019” na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku 2019: wyróżnienie, 
Wine&Food Noble Night 2019: 2 miejsce w drużynie Pałacu Mierzęcin za danie główne 
III Konkurs „Gęsina na imieninach 2019”: 1 miejsce za przystawkę 
II Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego: 3 miejsce (Loft Gostyń)
Trener zespołu Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka 12 w Lesznie, który zajął 2 miejsce w 2021 roku w Konkursie Smaki Galicji, będącym eliminacją do Kulinarnego Pucharu Polski Zdobywca jednej czapki i 12,5 pkt w przewodniku Gault & Millau edycja 2020 oraz zdobywca nominacji do Tytułu Szefa Kuchni Tradycyjnej 2020 na Gali Krajowej w Warszawie.

 

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by MJW OPERATOR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Jana Ostroroga 8A, 64-100, LESZNO, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved