Hotele Antonińska | Leszno i Boszkowo Letnisko, Leszno
Szkolenie z Pawłem Pyrą
  1. Strona główna
  2. Szkolenie z Pawłem Pyrą

Szkolenie z Pawłem Pyrą

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Szkolenie z Pawłem Pyrą

27 marca 2020

W dzisiejszych czasach zawód kucharza zmienia się bardzo dynamicznie. Jak w każdej branży, ciągle zmienia się technologia, pojawiają się nowe trendy, czy sprzęt.

W świecie gastronomii zmiany te dotyczą przede wszystkim technik gotowania, sposobów komponowania dań, czy też ich serwowania.

Każda dobra restauracja, której priorytetem jest oferowanie gościom niezapomnianych smaków, powinna na bieżąco śledzić najnowsze trendy kulinarne.

W Antonińskej doskonale zdajemy sobie sprawę, że tylko poprzez nieustanne poszerzanie wiedzy i regularne szkolenia, będziemy w stanie zagwarantować naszym gościom wyjątkowe doznania kulinarne. 
 
Właśnie dlatego zaprosiliśmy do naszej restauracji wyjątkowego gościa, który podczas szkolenia podzielił się z nami ogromną porcją wiedzy na liczne kulinarne tematy.

Pan Paweł Pyra, bo o nim tu mowa, to członek Klubu Szefów Kuchni, który jako szef kuchni pracował w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach.

Przygodę z gastronomią rozpoczął w 2002 roku, rozpoczynając naukę w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w Bielsku Białej, gdzie zaraz po ukończeniu szkoły został kucharzem. Następnym etapem w podróży kulinarnej był Szczyrk, Warszawa, Kołobrzeg, czy Kudowa Zdrój.

Zdobyta wiedza pozwoliła mu podjąć wyzwanie na stanowisku Szefa Kuchni w Columna Medica**** Centrum rehabilitacji & Spa, Partnera Medycznego Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

W międzyczasie pan Paweł Pyra brał udział w wielu konkursach kulinarnych.  

Nasze szkolenie dotyczyło przygotowania oraz wypieku różnych rodzajów chleba (na drożdżach, maślance i zakwasie) oraz różnych technik obróbki mięs (drobiu, wieprzowiny, wołowiny) Zajęliśmy się także tematem często niedocenianym w wielu restauracjach, a więc podrobami. Nie zabrakło także kilku ciekawych informacji na temat przygotowania ryb. 

Pan Paweł zademonstrował nam także kilka różnych sposobów przyrządzania mięs - długie pieczenie, gotowanie w niskich temperaturach (sous vide), konfitowane, przerobiliśmy także techniki smażenia oraz duszenia.

Mamy nadzieję, że już w niedługiej przyszłości będziemy mieli okazję ugościć państwa w naszej restauracji. Nie możemy się doczekać, aby wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce i ponownie zaskoczyć państwa naszą tradycyjną, lokalną kuchnią w zupełnie nowej odsłonie.

Zapraszamy także do obejrzenia galerii zdjęć ze szkolenia z Pawłem Pyrą w naszej restauracji.

Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez MJW OPERATOR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Jana Ostroroga 8A, 64-100, LESZNO , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane