Hotele Antonińska | Leszno i Boszkowo Letnisko, Leszno
Kolacja degustacyjna z winem
  1. Strona główna
  2. Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Kolacja degustacyjna z winem "Mężczyźni dla Kobiet"

25 lutego 2022

Już 11 marca z okazji Dnia Kobiet zapraszamy na wyjątkowy kulinarny wieczór, podczas którego zaskoczymy Was nie tylko siedmioma wspaniałymi daniami, ale również specjalnie dobranymi do nich winami. W kieliszkach pojawią się różowe bąbelki, Primitivo, viogner i jeszcze kilka niespodzianek.

Degustacja odbędzie się przy współpracy z: Centrum Wina, Horeca Las Kalisz oraz Fine Dine. Wstęp: 200 zł/osoba. Rezerwacje przyjmujemy pod numerem tel.: 515-036-096. Liczba miejsc ograniczona!!

Nasi szefowie kuchni: Marcin Banach i Kuba Żymelski przygotują tę ucztę przy wsparciu gości specjalnych z zaprzyjaźnionej restauracji Loft, którymi będą: szef kuchni Bartosz Zajdel oraz Waldemar Kaniewski. Podczas tego wyjątkowego wieczoru podamy między innymi:

- Amuse bouche - Tapioka | Emilgrana | Chorizo
- Krewetki
- Sielawę
- Intermezzo - Yuzu
- Perliczki
- Jelena
- Deser niespodziankę

Poznajcie bliżej naszych kucharzy, którzy przygotują dla Was tę kolację:

Marcin Banach – Executive Chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Szef kuchni Hotel & Restauracja Antonińska. Posiada ponad 25-letnie doświadczenie w gastronomii.
Z wyróżnieniem ukończył szkołę zawodową w Lesznie. Finalista Ogólnopolskiego Konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Technikum żywienia ukończył z wyróżnieniem.
Swoje pierwsze kroki w zawodzie, jako uczeń stawiał w restauracji Wieniawa w Lesznie, gdzie rozwijał swoje umiejętności.  Po 2 latach pracy objął stanowisko zastępcy Szefa Kuchni.
Kolejnym etapem zdobywania doświadczenia zawodowego była praca w Restauracji w ratuszu w Lesznie, gdzie po paru latach przejął stanowisko Szefa Kuchni. Tam właśnie w 2008 roku prowadził dni kuchni francuskiej z szefem z zaprzyjaźnionego miasta Montlucon, a w 2012 odbył rewizytę we Francji, gdzie rozwijał swój warsztat, zdobywał nowe doświadczenia oraz  doskonalił wysokie standardy pracy. W 2015 roku trafił do Hotelu & Restauracji Antonińska, gdzie pełen zapału i pomysłów stworzył kuchnię oraz zespół od podstaw. Do dziś pełni u nas funkcję Executive Chefa. Jest także jurorem w konkursach szkolnych.

Jakub Żymelski – Sous-chef w Restauracji Antonińska w Lesznie

Od dziecka zakochany w gotowaniu. Ukończył szkołę średnią w Lesznie z dyplomem technika organizacji usług gastronomicznych z wyróżnieniem. Pierwsze kroki w branży zdobywał w lokalnych restauracjach. Chęć zdobywania doświadczenia pokierowała go do stolicy, gdzie miał okazję doskonalić swoje umiejętności pod okiem wybitnych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Sebastian Olma, czy Paweł Kibart. Podróżując po Polsce czynnie uczestniczył między innymi w Kinie Kulinarnym na Festiwalu Transatlantyk w Łodzi oraz w organizacji restauracji dla artystów na Festiwalu Open’er w Gdyni. Po powrocie w rodzinne strony podjął pracę restauracji Krawatka w Gostyniu wielokrotnie odznaczanej w żółtym przewodniku Gault&Millau. Od 2019 roku objął stanowisko Sous–chefa w restauracji Antonińska w Lesznie. Samouk, ambitny i uparty. Gotuje według własnych przepisów. Miłośnik fine dining’u. Stawia nacisk przede wszystkim na jakość i innowacyjność. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec.

Bartosz Zajdel – Szef Kuchni Restauracja Loft w Gostyniu

Po ukończeniu technikum w zakresie organizacji usług gastronomicznych, swoją kulinarną przygodę rozpoczął w leszczyńskiej firmie cateringowej. Następne trzy lata rozwijał swój kunszt w Restauracji Zmyślona w kompleksie Trzy Jeziora w Wieleniu. Od trzech lat, czyli od momentu otwarcia, jest szefem kuchni w Restauracji Loft w Gostyniu, która dzięki niemu zyskuje coraz większe uznanie w środowisku gastronomicznym. Lubuje się w nowoczesnym cukiernictwie, a szczególnie w monoporcjach. Od roku współpracuje z Waldkiem Kaniewskim, z którym organizuje degustacje kulinarne na najwyższym poziomie, a po 6 miesiącach wspólnej pracy udało mu się zdobyć 3  miejsce na  III Mistrzostwach Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego. Młody, ambitny, z pięcioletnim doświadczeniem jako szef kuchni. 

Waldemar Kaniewski – doradca kulinarny

Były szef Restauracji Grodzka 12 w Lesznie. Jego kuchnia to dania polskie i regionalne, kuchnia oparta na smakach dzieciństwa, odnalezionych w starych książkach kulinarnych, zapisach w domowych zeszytach z przepisami, rozmowach z gośćmi restauracji. Od 2021 – doradca kulinarny, kreator smaku, mający pod opieką restauracje: Loft w Gostyniu, Willa Berlińska w Nielęgowie, Pałac w Orli, Hotel Kamiński w Kępnie. 

Zdobyte wyróżnienia: 
„II Gęsina na imieninach 2018”: Król Gęsiny, 1 miejsce przystawka, 2 miejsce danie główne,
I konkurs „W mięsie siła – Wieprzowina” (2019): 1 miejsce przystawka 
II konkurs „Pogromcy Szparagów 2019”: 2 miejsce danie główne 
Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji 2019”: 2 miejsce – przygotowanie zespołu kucharzy 
Konkurs „Chłodniki2019” na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku 2019: wyróżnienie, 
Wine&Food Noble Night 2019: 2 miejsce w drużynie Pałacu Mierzęcin za danie główne 
III Konkurs „Gęsina na imieninach 2019”: 1 miejsce za przystawkę 
II Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriale Mariana Tarnawskiego: 3 miejsce (Loft Gostyń)
Trener zespołu Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka 12 w Lesznie, który zajął 2 miejsce w 2021 roku w Konkursie Smaki Galicji, będącym eliminacją do Kulinarnego Pucharu Polski Zdobywca jednej czapki i 12,5 pkt w przewodniku Gault & Millau edycja 2020 oraz zdobywca nominacji do Tytułu Szefa Kuchni Tradycyjnej 2020 na Gali Krajowej w Warszawie.

 

Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez MJW OPERATOR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Jana Ostroroga 8A, 64-100, LESZNO , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane